Regenwater wordt drinkwater

Walewale ligt in het droge noorden van Ghana. De hoeveelheid neerslag die er valt per jaar is ongeveer gelijk aan de neerslag in Nederland. Echter over het jaar gezien valt de neerslag voornamelijk in de maanden mei tot en met september. Regenwater is, troebel, grijs, warm, maar wel gezond! Wanneer het opgevangen wordt, kan het voor allerlei doeleinden gebruikt worden, als drinkwater, voor de bereiding van eten, voor het wassen van kleding, het verbouwen van gewassen en om uitputting van de grondwatervoorraden te voorkomen, onder andere door het toenemende aantal waterputten, is het belangrijk om meer neerslag te laten infiltreren in de bodem.

146

Regenwater
opvangsystemen

135.000

Liter wateropslag
drinkwater

51.100

Mensen
hebben (drink)water

Hoe werkt het?

Vanaf een dak van bijvoorbeeld een school vangen wij het regenwater op.

Via een regenbuis transporteren we het regenwater naar een reservoir van zo’n 900 liter.

Onderaan het reservoir zit een kraan. Overtollig water wordt naar de bodem afgevoerd.

Mooie impact

Mensen hebben kinderen als kwetsbare groep hebben veel belang bij een goede watervoorziening en water van goede hygiënische kwaliteit. Touwpompen leveren dat. Zonder ons werk zouden veel kinderen overleden zijn.

”Pompen is Leven” wil haar activiteiten graag continueren, met als doel een groot gebied op het arme platteland in Noord Ghana op deze manier over goed drinkwater te laten beschikken. Zij kan dit echter niet zonder uw hulp. Mogen wij op jouw steun rekenen?

Bernard Wesseling

Fundraiser Pompen = Leven

Wilt u dit mooie werk steunen?

U kunt uw bijdrage storten op bankrekening NL91RABO0387014837 van de Stichting Pompen is Leven te Bennekom, onder vermelding van het project.

Ik doneer een regenwater installatie