Toegang tot latrines in Ghana

Wij boren waterputten, latrines
en helpen boeren met irrigatie

 

Latrines in Ghana

In veel ontwikkelingslanden is het gebrek aan hygiëne een van de factoren waardoor de gezondheid in gevaar gebracht wordt. Slechte sanitaire voorzieningen leiden onder andere tot worminfecties, diarree, dysenterie, cholera, buiktyfus en andere ziekten. Het is noodzakelijk dat de hygiëne (persoonlijke en milieu) in relatie wordt gebracht met water en sanitaire voorzieningen. Persoonlijke hygiëne houdt onder andere in: handen wassen na het gebruik van de latrine, het schoonhouden van het eigen lichaam, water koken, en dergelijke. Milieu hygiëne omvat: het verwijderen van afval uit de directe leefomgeving, het verwijderen van kippen en geiten uit de directe leefruimte (en in het bijzonder uit de buurt van kinderen en baby’s ).

145

Latrines
opgeleverd

1.885

Mensen
profiteren

25+

Jaar
ervaring

Duidelijke strategie

We bouwen een latrine in overleg met de community

 

We besteden aandacht aan de opvoeding van de bevolking op het gebied van hygiëne rond de pomp.

 

Ons locale team realiseert de latrine op locatie

 

We onderhouden de latrine met locale medewerkers

 

De kwetsbaarste groep

Kinder zijn de meest kwetsbare bevolkingsgroep in
Ghana. Door slechte hygiene oveleiden veel kinderen
op vaak jonge leeftijd

”Pompen is Leven” wil haar activiteiten graag continueren, met als doel een groot gebied op het arme platteland in Noord Ghana op deze manier over goed drinkwater te laten beschikken. Zij kan dit echter niet zonder uw hulp. Mogen wij op jouw steun rekenen?

Ik doneer een latrine t.w.v.

Wilt u dit mooie werk steunen?

U kunt uw bijdrage storten op bankrekening NL91RABO0387014837 van de Stichting Pompen is Leven te Bennekom, onder vermelding van het project.